DRITA + E VËRTETA

Shijoni rrugëtimin tepër të bukur të pianistit dhe kompozitorit të ri të shumëvlerësuar Stelios Kerasidis, siç shihet në video DRITA + E VËRTETA, që është bashkëprodhim nga Ambasada e Greqisë në Shqipëri dhe Ministria Shqiptare e Kulturës, me rastin e Javës së Kulturës Greke në Shqipëri:

Përpara nesh, në çdo hap e të voglit Stelios, shpalosen teatro të lashtë dhe fshatra të minoritetit etnik grek, kisha, kështjella, sheshe dhe peizazhe imponuese, që të lënë pa frymë me bukurinë unike dhe historinë e tyre që humbet në thellësinë e shekujve…

Stelios lidh në mënyrë harmonike instrumentet tradicionale (klarinetë) me ato klasike (piano, violonçel). Kështu, me sytë e një fëmije, çdo plan vihet në pah me mjeshtëri, në mënyrë të tillë që në disa momente kujton se hapësira dhe koha zgjerohen, si bëhen një, e tashmja dhe e kaluara.

Lajme të tjerë

Maratona e 6-të e TIRANËS

23 tetor 2022 Maratona: Gara triumfuese që Greqia e lashtë...

LOJËRAT OLIMPIKE @Archeovision Festival

Ambasada e Greqisë në Tiranë merr pjesë në European...

Ambasada e Greqisë në Shqipëri mbështet TYJO

Ambasada e Greqisë në Shqipëri mbështet orkestrën e jazz-it...

Konstantinos Argyros në Beer Fest në Korçë

Konstantinos Argyros, një nga këngëtarët më të njohur dhe...

Pogon Race 2022

Gara më e madhe e çiklizmit malor në kufirin...