Ελληνικός κινηματογράφος

Εκδήλωση: 24 Μαΐου 2022

Ώρα: 19:00

Τοποθεσία: Θέατρο Andon Zako Çajupi, Κορυτσά

Τίτλος Ταινίας: “Μήλα”


Εκδήλωση: 25 Μαΐου 2022

Ώρα: 19:00

Τοποθεσία: Θέατρο Andon Zako Çajupi, Κορυτσά

Τίτλος Ταινίας: “Ράφτης”


Εκδήλωση: 26 Μαΐου 2022

Ώρα: 19:00

Τοποθεσία: Θέατρο Andon Zako Çajupi, Κορυτσά

Τίτλος Ταινίας: “Το Αίνιγμα της Κέρου”


Εκδήλωση: 27 Μαΐου 2022

Ώρα: 20:00

Τοποθεσία: Παλιός κινηματογράφος, Αργυρόκαστρο

Τίτλος Ταινίας: “Ράφτης”


Εκδήλωση: 27 Μαΐου 2022

Ώρα: 21:00

Τοποθεσία: Ελληνικό Πάρκο, Λίμνη Φάρκα

Τίτλος Ταινίας: “Ράφτης”

Διοργανωτές: Πρεσβεία της Ελλάδος, Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμος Τιράνων, Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κορυτσά, Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο

Παρουσίαση: Katër filma grekë prezantohen për publikun shqiptar sipas kalendarit të secilit qytet. Produksionet kinematografike si: “Apples”, “Tailor” dhe “The enigma of Keros”, të gjitha filma të realizuar vitet e fundit dhe pjesë e programeve artistike të festivaleve më të njohur për ekranin e madh mbërrijnë edhe në vendin tonë, për të dialoguar me artin e shtatë që realizohet sot në Shqipëri, si dhe për t’u njohur me kinemanë moderne greke.

Πρόσκληση: Si pjesë e magjisë së kinemasë, Greqia sjell këtë javë kushtuar kulturës që vjen nga vendi fqinj, filma si “Apples” krijuar së fundmi në vitin 2020 e që premierën e kishte në Festivalin e Filmit në Venecia. Filmi “Raftis” paraqet me një mënyrë sa të ëmbël aq edhe të hidhur, dramën njerëzore të protagonistit i cili për të mbijetuar detyrohet të rimodelojë edhe veten bashkë me biznesin. Pak më ndryshe mund të konsiderohet produksioni i katërt që do të prezantohet në këtë event dedikuar kinemasë greke. Sepse ai është i zhanrit dokumentar dhe diçka mund të zbuloni nga titulli “The enigma of Keros”.